Jadłospis
Jadłospis: 20 – 23 czerwiec
20.06 – PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Zupa z czerwonej soczewicy z mięsem, ziemniakami i zieleniną.
Alergeny: mleko i produkty pochodne.
II DANIE: Makaron z masłem, serem białym i miodem. Sok owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.
21.06 – WTOREK
ZUPA: Zupa brokułowa z ziemniakami, śmietaną i zieleniną.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.
II DANIE: Gulasz wieprzowy, kasza gryczana, ogórki kiszone. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.
22.06 – ŚRODA
ZUPA: Zupa fasolowa z mięsem, ziemniakami i zieleniną.
Alergeny: mleko i produkty pochodne.
II DANIE: Pierogi leniwe z masłem, surówka z marchewki i jabłka. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.
23.06 – CZWARTEK
ZUPA: Zupa ogórkowa z ryżem, śmietaną i zieleniną.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.
II DANIE: Spaghetti z mięsem, warzywami i sosem pomidorowym. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.
24.06 – PIĄTEK
KONIEC ROKU SZKOLNEGO