Jadłospis
Jadłospis: 27 – 31 marzec
27.03 – PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Kapuśniak z mięsem, ziemniakami i zieleniną.
Alergeny: seler.
II DANIE: Ryż na mleku z truskawkami i śmietaną. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.
28.03 – WTOREK
ZUPA: Zupa pomidorowa z zacierką, śmietaną i zieleniną.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler, jaja.
II DANIE: Schab pieczony w sosie własnym, kasza gryczana, ogórki kiszone. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.
29.03 – ŚRODA
ZUPA: Zupa grysikowa na rosole z zieleniną.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.
II DANIE: Kotlet mielony z jaj, ziemniaki, surówka z pora, marchewki i jabłka. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.
30.03 – CZWARTEK
ZUPA: Zupa ogórkowa z ziemniakami, śmietaną i zieleniną.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.
II DANIE: Makaron z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.
31.03 – PIĄTEK
ZUPA: Barszcz ukraiński z ziemniakami, śmietaną i zieleniną.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.
II DANIE: Naleśniki z serem białym i polewą z malin. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.