Jadłospis
Jadłospis: 2 – 6 październik
2.10 – PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Kapuśniak z mięsem, ziemniakami i zieleniną.
Alergeny: seler.
II DANIE: Ryż na mleku z truskawkami i śmietaną. Kompot owocowy. Banany.
Alergeny: mleko i produkty pochodne.
3.10 – WTOREK
ZUPA: Zupa jarzynowa z zacierką, śmietaną i zieleniną.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler, jaja.
II DANIE: Kotlet mielony drobiowy, ziemniaki, surówka z buraczków i papryki. Sok owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.
4.10 – ŚRODA
ZUPA: Krem dyniowy z pestkami dyni i groszkiem ptysiowym.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler, jaja.
II DANIE: Pierogi ruskie z masłem. Kompot owocowy. Jabłka.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.
5.10 – CZWARTEK
ZUPA: Krupnik ze śmietaną i zieleniną.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.
II DANIE: Spaghetti z mięsem, warzywami i sosem pomidorowym. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.
6.10 – PIĄTEK
ZUPA: Zupa pomidorowa z makaronem, śmietaną i zieleniną.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten, jaja.
II DANIE: Filet panierowany z miruny, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej i marchewki. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja, ryba.