Jadłospis
Jadłospis: 17 – 21 listopad
17.11 – PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Zupa pieczarkowa zabielana, z ziemniakami i zieleniną.
II DANIE: Makaron z tuńczykiem, warzywami i sosem pomidorowym. Kompot owocowy. Banany.
18.11 – WTOREK
ZUPA: Zupa ogórkowa zabielana, z ziemniakami i zieleniną.
II DANIE: Ryż z kurczakiem i warzywami w sosie słodko-kwaśnym. Mus owocowy.
19.11 – ŚRODA
ZUPA: Zupa fasolowa zabielana, z mięsem i zieleniną.
II DANIE: Zapiekanka z ziemniaków, jaj i cebuli. Maślanka. Mandarynki.
20.11 – CZWARTEK
ZUPA: Krem pomidorowy zabielany, z ryżem i zieleniną.
II DANIE: Kotlet schabowy, ziemniaki, kapusta gotowana. Sok owocowy.
21.11 – PIĄTEK
ZUPA: Barszcz ukraiński zabielany, z ziemniakami i zieleniną.
II DANIE: Naleśniki z serem białym i polewą malinową. Kompot owocowy.
WYKAZ WYROBÓW I SKŁADNIKÓW UŻYWANYCH DO ICH PRODUKCJI z uwzględnieniem występujących alergenów: WYKAZ





















