Jadłospis
Jadłospis: 10 – 14 marzec
10.03 – PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Kapuśniak z mięsem, ziemniakami i zieleniną.
II DANIE: Makaron z masłem, serem białym i miodem. Kompot owocowy.
11.03 – WTOREK
ZUPA: Zupa ogórkowa z ryżem, śmietaną i zieleniną.
II DANIE: Pieczeń rzymska, ziemniaki, marchewka z groszkiem i kukurydzą. Kompot owocowy.
12.03 – ŚRODA
ZUPA: Żurek z jajkiem, ziemniakami i śmietaną.
II DANIE: Pierogi z ziemniakami i serem, z masłem. Kompot owocowy. Banany.
13.03 – CZWARTEK
ZUPA: Zupa ziemniaczana z zieleniną i śmietaną.
II DANIE: Risotto z mięsem, warzywami i sosem pomidorowym. Kompot owocowy.
14.03 – PIĄTEK
ZUPA: Krupnik ze śmietaną i zieleniną.
II DANIE: Kotlet mielony z ryby, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i cebuli. Kompot owocowy.
WYKAZ WYROBÓW I SKŁADNIKÓW UŻYWANYCH DO ICH PRODUKCJI z uwzględnieniem występujących alergenów: WYKAZ