Jadłospis
Jadłospis: 3 – 7 listopad
3.11 – PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Kapuśniak z kiełbasą, ziemniakami i zieleniną.
II DANIE: Makaron z masłem, twarogiem i miodem. Sok owocowy.
4.11 – WTOREK
ZUPA: Krupnik zabielany z koperkiem.
II DANIE: Schab pieczony, ziemniaki, surówka z pora, marchewki i jabłka. Kompot owocowy.
5.11 – ŚRODA
ZUPA: Zupa jarzynowa zabielana, z makaronem i zieleniną.
II DANIE: Risotto z mięsem, warzywami i sosem pomidorowym. Kompot owocowy.
6.11 – CZWARTEK
ZUPA: Krem pieczarkowy z grzankami.
II DANIE: Ryba panierowana, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, jabłka i cebuli. Kompot owocowy.
7.11 – PIĄTEK
ZUPA: Zupa fasolowa zabielana, z ziemniakami i zieleniną.
II DANIE: Pierogi leniwe z masłem, surówka z marchewki i ananasa. Kompot owocowy.
WYKAZ WYROBÓW I SKŁADNIKÓW UŻYWANYCH DO ICH PRODUKCJI z uwzględnieniem występujących alergenów: WYKAZ





















