Jadłospis
Jadłospis: 7 – 11 kwiecień
7.04 – PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Kapuśniak z mięsem, ziemniakami i zieleniną.
II DANIE: Makaron z masłem, serem białym i miodem. Kompot owocowy.
8.04 – WTOREK
ZUPA: Zupa ziemniaczana ze śmietaną i zieleniną.
II DANIE: Risotto z mięsem, warzywami i sosem pomidorowym. Kompot owocowy.
9.04 – ŚRODA
ZUPA: Krem pomidorowy z makaronem, śmietaną i zieleniną.
II DANIE: Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z białej kapusty i marchewki. Kompot owocowy.
10.04 – CZWARTEK
ZUPA: Zupa jarzynowa z zielonym groszkiem, ze śmietaną i zieleniną.
II DANIE: Gulasz z indyka, kasza jęczmienna i ogórki kiszone. Kompot owocowy.
11.04 – PIĄTEK
ZUPA: Zupa z czerwonej soczewicy, z ziemniakami i zieleniną.
II DANIE: Naleśniki z serem, z sosem truskawkowym że że. Kompot owocowy.
WYKAZ WYROBÓW I SKŁADNIKÓW UŻYWANYCH DO ICH PRODUKCJI z uwzględnieniem występujących alergenów: WYKAZ