Jadłospis
Jadłospis: 15 – 19 wrzesień
15.09 – PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Kapuśniak z mięsem, ziemniakami i zieleniną.
II DANIE: Ryż na mleku z sosem jogurtowo-truskawkowym. Kompot owocowy. Banany.
16.09 – WTOREK
ZUPA: Bulion pieczarkowy zabielany, z makaronem i zieleniną.
II DANIE: Pieczeń rzymska, ziemniaki, kapusta gotowana. Kompot owocowy.
17.09 – ŚRODA
ZUPA: Żurek zabielany, z ziemniakami i kiełbasą.
II DANIE: Pierogi z ziemniakami i twarogiem, z masłem. Surówka z marchewki i jabłka.
18.09 – CZWARTEK
ZUPA: Zupa jarzynowa zabielana, z ciecierzycą, ziemniakami i z zieleniną.
II DANIE: Polędwiczki wieprzowe pieczone w sosie, kasza jęczmienna, ogórki kiszone. Kompot owocowy.
19.09 – PIĄTEK
ZUPA: Zupa ogórkowa zabielana, z ryżem i zieleniną.
II DANIE: Makaron z tuńczykiem i warzywami. Kompot owocowy.
WYKAZ WYROBÓW I SKŁADNIKÓW UŻYWANYCH DO ICH PRODUKCJI z uwzględnieniem występujących alergenów: WYKAZ