Jadłospis
Jadłospis: 6 – 10 październik
6.10 – PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Zupa z czerwonej soczewicy z kiełbasą, ziemniakami i zieleniną.
II DANIE: Makaron z masłem, serem białym i miodem. Kompot owocowy.
7.10 – WTOREK
ZUPA: Zupa kalafiorowa zabielana, z ziemniakami i zieleniną.
II DANIE: Kurczak z ryżem, warzywami i sosem słodko-kwaśnym. Kompot owocowy.
8.10 – ŚRODA
ZUPA: Zupa pieczarkowa zabielana, z zacierką i zieleniną.
II DANIE: Zapiekanka z ziemniaków, jaj, kiełbasy i cebuli. Kompot owocowy.
9.10 – CZWARTEK
ZUPA: Zupa pomidorowa zabielana, z ryżem i zieleniną.
II DANIE: Pieczeń rzymska, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, ogórka i pomidora. Kompot owocowy.
10.10 – PIĄTEK
ZUPA: Zupa rybna z zieleniną.
II DANIE: Pierogi z serem i ziemniakami, z masłem. Kompot owocowy.
WYKAZ WYROBÓW I SKŁADNIKÓW UŻYWANYCH DO ICH PRODUKCJI z uwzględnieniem występujących alergenów: WYKAZ