Jadłospis
Jadłospis: 8 – 12 wrzesień
8.09 – PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Zupa wiejska z mięsem, ziemniakami i zieleniną.
II DANIE: Makaron z masłem, serem białym i miodem. Kompot owocowy.
9.09 – WTOREK
ZUPA: Zupa kalafiorowa z ryżem, śmietaną i zieleniną.
II DANIE: Gulasz z indyka, ziemniaki, mizeria z sosem jogurtowym. Kompot owocowy.
10.09 – ŚRODA
ZUPA: Barszcz ukraiński z ziemniakami i zieleniną.
II DANIE: Naleśniki z serem białym i malinami. Kompot owocowy.
11.09 – CZWARTEK
ZUPA: Krupnik zabielany z zieleniną.
II DANIE: Risotto z mięsem, warzywami i sosem pomidorowym. Kompot owocowy.
12.09 – PIĄTEK
ZUPA: Zupa pomidorowa z makaronem i zieleniną.
II DANIE: Kotlet mielony z ryby, ziemniaki, surówka z białej kapusty i marchewki. Kompot owocowy.
WYKAZ WYROBÓW I SKŁADNIKÓW UŻYWANYCH DO ICH PRODUKCJI z uwzględnieniem występujących alergenów: WYKAZ