Jadłospis
Jadłospis: 27 – 31 październik
27.10 – PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Zupa z czerwonej soczewicy z mięsem, ziemniakami i zieleniną.
II DANIE: Ryż na mleku z truskawkami i jogurtem. Kompot owocowy. Banany.
28.10 – WTOREK
ZUPA: Zupa pomidorowa zabielana, z makaronem i zieleniną.
II DANIE: Pieczeń rzymska, ziemniaki, marchewka z groszkiem i kukurydzą. Kompot owocowy.
29.10 – ŚRODA
ZUPA: Barszcz ukraiński zabielany, z ziemniakami i koperkiem.
II DANIE: Łazanki z kapustą i kiełbasą. Kompot owocowy. Mus owocowy.
30.10 – CZWARTEK
ZUPA: Krem z dyni zabielany, z grzankami.
II DANIE: Gulasz z indyka, kasza gryczana, ogórki kiszone. Kompot owocowy.
31.10 – PIĄTEK
ZUPA: Zupa rybna na rosole z zieleniną.
II DANIE: Pierogi z twarogiem i ziemniakami, z masłem. Surówka z marchewki i jabłka. Kompot owocowy.
WYKAZ WYROBÓW I SKŁADNIKÓW UŻYWANYCH DO ICH PRODUKCJI z uwzględnieniem występujących alergenów: WYKAZ





















