Jadłospis
Jadłospis: 9 – 13 czerwiec
9.06. – PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Kapuśniak z mięsem, ziemniakami i zieleniną.
II DANIE: Pierogi ze szpinakiem i twarogiem. Kompot owocowy. Banany.
10.06 – WTOREK
ZUPA: Zupa jarzynowa z ryżem, śmietaną i zieleniną.
II DANIE: Zraziki wieprzowe w sosie, ziemniaki, sałata zielona z sosem jogurtowym. Kompot owocowy.
11.06 – ŚRODA
ZUPA: Barszcz ukraiński z mięsem, ziemniakami i zieleniną.
II DANIE: Ryż na mleku z truskawkami i jogurtem. Kompot owocowy.
12.06 – CZWARTEK
ZUPA: Zupa solferino zabielana z zieleniną.
II DANIE: Penne z kurczakiem, szpinakiem, suszonymi pomidorami i parmezanem. Kompot owocowy.
13.06 – PIĄTEK
ZUPA: Zupa rybna z makaronem i zieleniną.
II DANIE: Zapiekanka z ziemniaków, jajek i cebuli. Kefir.
WYKAZ WYROBÓW I SKŁADNIKÓW UŻYWANYCH DO ICH PRODUKCJI z uwzględnieniem występujących alergenów: WYKAZ