Jadłospis
Jadłospis: 8 – 12 grudzień
8.12 – PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Zupa z czerwonej soczewicy z mięsem, ziemniakami i zieleniną.
II DANIE: Ryż na mleku z sosem truskawkowo-jogurtowym. Kompot owocowy.
9.12 – WTOREK
ZUPA: Zupa jarzynowa zabielana, z makaronem i koperkiem.
II DANIE: Pieczeń rzymska, ziemniaki, marchewka z groszkiem i kukurydzą. Kompot owocowy.
10.12 – ŚRODA
ZUPA: Barszcz czerwony zabielany, z jajkiem, ziemniakami i zieleniną.
II DANIE: Pierogi leniwe z masłem. Surówka z marchewki i ananasa. Kompot owocowy.
11.12 – CZWARTEK
II DANIE: Spaghetti z mięsem, warzywami i sosem pomidorowym. Kompot owocowy.
ZUPA: Zupa kalafiorowa zabielana, z ziemniakami, śmietaną i zieleniną.
12.12 – PIĄTEK
ZUPA: Zupa pomidorowa zabielana, z ryżem i zieleniną.
II DANIE: Kotlet mielony z ryby, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka. Kompot owocowy.
WYKAZ WYROBÓW I SKŁADNIKÓW UŻYWANYCH DO ICH PRODUKCJI z uwzględnieniem występujących alergenów: WYKAZ





















