Jadłospis
Jadłospis: 21 – 25 kwiecień
21.04 – PONIEDZIAŁEK WIELKANOCNY
22.04 – WTOREK
ZUPA: Zupa ziemniaczana ze śmietaną i zieleniną.
II DANIE: Risotto z mięsem, warzywami i sosem pomidorowym. Kompot owocowy.
23.04 – ŚRODA
ZUPA: Zupa z czerwonej soczewicy z mięsem, ziemniakami i zieleniną.
II DANIE: Makaron z masłem, serem białym i miodem. Kompot owocowy.
24.04 – CZWARTEK
ZUPA: Zupa pomidorowa z zacierką, śmietaną, zieleniną.
II DANIE: Szynka pieczona w sosie własnym, ziemniaki, surówka wielowarzywna. Kompot owocowy.
25.04 – PIĄTEK
ZUPA: Krem wielowarzywny ze śmietaną, zieleniną i grzankami.
II DANIE: Pierogi z serem i ziemniakami, z masłem. Kompot owocowy.
WYKAZ WYROBÓW I SKŁADNIKÓW UŻYWANYCH DO ICH PRODUKCJI z uwzględnieniem występujących alergenów: WYKAZ